Datlový sirup

Datlový sirup je přírodním sladidlem, které díky svému složení a nižšímu glykemickému indexu nezatěžuje slinivku.
Vánoční odkaz, pro zakoupení kloubní výživy ve výhodném balení 2+1 ZDARMA >>>
Datlový sirup oproti běžnému cukru nepřekyseluje žaludek (má vyšší pH) a nepřispívá k vyplavování některých minerálů z lidského organismu.
Je určený k přímému užití, pro rychlou přípravu bylinného čaje, pro přípravu chlazených osvěžujících nápojů, přípravu míchaných nápojů, ochucení ovocných salátů, na ochucení sladkých pokrmů. Můžeme jej použít do cukrovinek, pyré, polevy, nápojů, vloček atd.
Datlový sirup: energie 984 kJ
Agávový sirup

Agávový sirup je zahuštěná šťáva z kaktusů agáve.
Vánoční odkaz, pro zakoupení kloubní výživy ve výhodném balení 2+1 ZDARMA >>>
Má jemnou a neutrální chuť i barvu. Jeho hustota je zhruba někde uprostřed mezi nejřidším a nejhustším sirupem. Agávový sirup je velmi univerzální pomocník.
Tipy na použití agávového sirupu:
- domácí zmrzliny
- ovocné želé z agaru
- tofu krém, puding
- domácí rostlinná mléka
- sušenky, bábovky, koláče, muffiny…
- podpora kynutých těst
- domácí limonáda, ledový čaj, smoothies
- marmelády, džemy
- dresink na salát – smíchejte agávový sirup, olivový olej, jablečný ocet a tamari omáčku
- karobová čokoláda – smíchejte agávový sirup, kakaové máslo a karobový prášek
- jahodový džem
Agávový sirup: energie 1 240 kJ
Javorový sirup

Je to koncentrovaná míza z kanadského javoru.
Vánoční odkaz, pro zakoupení kloubní výživy ve výhodném balení 2+1 ZDARMA >>>
Javorový sirup se vyrábí tak, že do dospělých stromů jsou navrtány otvory, kterými míza vytéká do záchytných nádob. Stromy se mohou dožít až 250 let, mízu produkují ve stáří 50 až 80 let. Na jeden litr sirupu je potřeba 35–40 litrů mízy. Surová míza obsahuje až 97 % vody, která se následně odpařuje, až vznikne sirup.
Jako čistě přírodní sladidlo, získané zahuštěním mízy cukerného javoru, je javorový sirup (spolu s medem a melasou) vynikajícím pomocníkem při nahrazování rafinovaného bílého cukru.
Javorový sirup: energie 1501 kJ
Rýžový sirup

Rýžový sirup je oblíbený pro svou neutrální chuť a všestranné použití.
Vánoční odkaz, pro zakoupení kloubní výživy ve výhodném balení 2+1 ZDARMA >>>
Dá se použít naprosto univerzálně, zejména na pečení. Vychutnat si ho můžete třeba s jogurtem a oříšky. Hodí se na oslazení kaší, nákypů, křupavé granoly…
Rýžový sirup je světlý, tekutější a má poměrně nízkou sladivost. Hodí se pro studenou i teplou kuchyni.
Rýžový sirup: energie 1 323 kJ
Med

Med je zodpovědný za zvyšování probiotických bakterií ve střevech.
Vánoční odkaz, pro zakoupení kloubní výživy ve výhodném balení 2+1 ZDARMA >>>
Bylo zjištěno, že antioxidanty v medu příznivě působí proti rakovině tlustého střeva.
Po 2700 let byl med užíván pro léčení chorob. Lidové používání medu se tak dostalo vědeckého vysvětlení: med působí jako antibakteriální a antiseptický činitel.
Časté užívání medu jako protibakteriálního činitele je jeho užití pro krytí ran, popálenin a vředů. Toto užití má dlouhou historii v tradiční medicíně. Navíc, užívání medu redukuje otoky a jizvy; také zamezuje např. bavlněnému obvazu nalepit se na léčené zranění.
Med: energie 1390 kJ
Stévie

Stévie je téměř nekalorická.
Vánoční odkaz, pro zakoupení kloubní výživy ve výhodném balení 2+1 ZDARMA >>>
Studie ukázaly, že stévie zvýšila citlivost na insulin u pokusných krys a může dokonce zvýšit produkci insulinu. Tím napomáhá ke snížení projevů cukrovky. Předběžné studie na lidech ukázaly, že může redukovat hypertenzi,
Stévie nezpůsobuje zvýšení hladiny cukru v krvi, ale naopak ho pomáhá udržovat v rovnováze v krvi a játrech. Podporuje činnost pankreasu a léčí diabetes II. typu. Jako nízkokalorické sladidlo je stévie vhodná jak pro diabetiky a hypoglykemiky, tak pro všechny, kteří chtějí svou váhu udržet na uzdě.
Stévie: energie 0 kJ
Napište mi do komentářů, čím nejraději sladíte o Vánocích vy?
Kávu ani čaje nesladím ,jen při nemoci medem ,jinak ředím cukr na pečení stévií.
Medem ☺
Pokud vůbec sladím, tak stévií. Podařilo se mi ji pěstovat po dobu dvou let na balkoně. Na jaře se opět o její pěstování pokusím. Zdenka
Sladím pouze když peču a to datlovou pastou, kterou nastrouhám do těsta nebo Xylitolem. Peču převážně z jemných ovesných vloček. Někdy používám k přislazení banány.Mouku nepoužívám, maximálně pohankovou nebo jinými náhražkami-nopálovým práškem, proteinem atd.
Trstinovym cukrom.