
Jedenkrát týdně si dopřejte pořádnou porci luštěnin, jako prevenci před karcinomem tlustého střeva.
Přečtěte si krátký návod na kulinářsky zajímavý recept. Vše máte hotovo za necelých šest minut.
Až půjdete domů z práce, kupte si:
- plechovku cizrny (nejlepší je ta od Bonduel vařená v páře)
- tahini pasta (pasta ze sezamových semen, kterou koupíte ve zdravé výživě – není tam nezbytně nutná, ale pokud ji tam dáte, bude to chutnější)
- česnek tři stroužky (můžete vyloupat z jeho středu klíčky, ať druhý den nejste cítit)
- klasický kmín tři špetky
- sůl tři špetky
- pepř jedna špetky
- římský kmín pět špetek
- šťáva z půlky citronu
- olivový olej pět polévkových lžic
- chléb

Hotový humus připravený na večeři.
Vemte kutr nebo mixér, ale v kutru to jde mnohem lépe a vše rozmixujte na pastu. V troubě rozpečte chléb do křupava. Podávejte silně namazanou vrstvu humusu na vychladlém rozpečeném chlebu.
Napište mi do komentářů recept na vaši oblíbenou variaci humusu.
děkuji za prýma recepty dělala jsem kličenou cizrnu ,je moc dobrá a tak jsem orestovala zeleninu a dala tam tu klíčenou cizrnu,vyborné.humus vyzkouším.
Olivový olej nepovažujete za zdravý?
Tak se přiznám,jak jsem vás chtěla smazat,tak s tímto jste mě udělal a určitě si udělám,ale jedla jsem to i nemixované a nebyla chyba
Pane Dobrota, věřím, že jste chtěl poradit dobře, ale 5 lžic olivového oleje je zdravějších než-li osminka másla, né? Naměřili mi zvýšený cholesterol tak se chci snažit, jen se v tom nemůžu vyznat, každý říká něco jiného. Každopádně živočišné tuky nepapat. I když věřím, že vaše varianta by byla chutnější.
257-
Miloslava
↓
pro paní Hanu,zda mohu.Dnes jsem byla na kontrole cholesterolu a z 10,7 mám 4,6 a přiznám,že jsem jedla hodně bazalky na rajsý,sýr zkrátka kam se dá užít,jasně i půlku Rosucardu večer.mám radost zkuste to Bazalku mají stále v supermarketu. Miluš