Rubriky
Blog

Jak chránit játra a ledviny?

Přečtěte si několik desítek let ověřené rady na zlepšení činnosti jater a ledvin.

Játra jsou největším vnitřním orgánem. Mají na starosti látkovou výměnu tuků, bílkovin sacharidů a mnohých dalších látek.

Ledviny jsou párový orgán sloužící k odstranění nečistot z krve.

Doporučení pro detoxikaci jater

<span style=font size 18pt color ff9900>Na jaře denně jezte jeden syrový lístek Pampelišky po dobu 14<span>

Pampeliška (smetanka lékařská): na jaře denně jezte jeden syrový lístek Pampelišky po dobu 14 dnů. Potom asi 3x týdně 1 lístek. Na zimu si listy pampelišky nasušte. Rozdrťte je na prášek a každé ráno snězte prášku na špičku nože a zapijte vodou. Pampeliška zvyšuje sekreci žluči o více než 50% a je prospěšná u jaterní nedostatečnosti. Budete se za pár dnů cítit jako znovuzrození.

 

Doporučení pro detoxikaci jater

<span style=font size 18pt color 333333><span style=color ff9900>Artyčoky chrání játra před účinky jedů podobně jako kvašené zelí<span> <span>

Výtažek z artyčoků obsahuje látku cynarin, která posiluje činnost jater a žlučníku, což přispívá k procesům zdravého zažívání. Artyčoky chrání játra před účinky jedů podobně jako kvašené zelí. Snižují hladinu krevních tuků, zvyšují produkci žluči, chrání proti vysoké hladině cholesterolu. Nejúčinnější je extrakt – tinktura z artyčoků.

 

Doporučení pro detoxikaci jater

<span style=font size 18pt color ff9900>Ostropestřec funguje jako likvidátor volných radikálů podílí se na regeneraci jaterních buněk<span>

Na regeneraci jaterních buněk působí příznivě ostropestřec mariánský. Je to jedna z nejstarších známých léčivých bylin. Nejúčinnější je extrakt – tinktura ze semen ostropestřce, která chrání a uzdravuje játra. Funguje jako likvidátor volných radikálů, podílí se na regeneraci jaterních buněk.

 

Doporučení pro detoxikaci jater

<span style=font size 18pt color ff9900>Užívejte 3x denně 1 čajovou lžičku vlaštovičníkové tinktury<span>

Vlaštovičníková tinktura působí příznivě na žlučník a játra: 60-90 g čerstvého vlaštovičníkového kořene naložte do 0,5 l lihu a po týdnu sceďte. Užívejte 3x denně 1 čajovou lžičku.

 

Při zánětu ledvin

<span style=font size 18pt color ff9900>Směs přelijte 200 ml vroucí vody 45 minut vyluhujte sceďte Pijte 3x denně před jídlem<span>

Vytvořte směs stejných dílů listu břízy, listu medvědice lékařské, natě třezalky tečkované, stopek višní, kořene jehlice trnité, natě celíku zlatobýlu: 1 lžíci směsi přelijte 200 ml vroucí vody, 45 minut vyluhujte, sceďte. Pijte 3x denně před jídlem.

 

K pročištění ledvin

<span style=font size 18pt color ff9900>Užívejte 3x denně jednu lžíci sirupu z medu a borůvek<span>

Sirup na podporu ledvinové činnosti: pomelte 0,5 kg čerstvých borůvek a smíchejte je s 1 kg medu. Užívejte 3x denně jednu lžíci sirupu a popíjejte k tomu vždy sklenku ohřátého výluhu ze směsi 100 g listu, květu a kořene proskurníku lékařského, 50 g listu máty peprné, 50 g semene kopru. Do 1 l převařené a vychladlé vody dejte směs bylin vyluhovat přes noc. Ráno sceďte.

 

Při zánětu ledvin

<span style=font size 18pt color ff9900>1 lžíci směsi přelijte 200 ml vroucí vody 15 minut vyluhujte Pijte 2x 3x denně<span>

Smíchejte 10 g květu bezu černého, 10 g třezalky tečkované, 10 g violky trojbarevné, 10 g natě celíku zlatobýlu, 20 g listu jitrocele kopinatého: 1 lžíci směsi přelijte 200 ml vroucí vody, 15 minut vyluhujte. Pijte 2x-3x denně.

 

Ledvinový čaj

<span style=font size 18pt color ff9900>Čaj pije 2x denně ráno a večer vždy čerstvé<span>

Srdečník 1 díl, Hloh 1 díl, Medvědice 1 díl, Třezalka 1 díl, Máta 1/4 dílu.
1 čaj. lžičku této směsi spaříme 1/4 l vody, 10 min. ustát, scedí se a pije 2x denně, ráno a večer, vždy čerstvé.

Napište mi do komentářů, jak často provádíte očistu těchto orgánů vy?

 

author avatar
Jan Anděl Výživový poradce
Jan Anděl je certifikovaný výživový poradce s více než 17 letou praxí. Specializuje se na tvorbu personalizovaných stravovacích plánů, zlepšení výživových návyků a redukci hmotnosti. Své služby nabízí jak v osobních konzultacích, tak prostřednictvím online poradenství. Jan je také aktivním autorem, který pravidelně přispívá svými odbornými články a radami do blogů a zdravotnických magazínů. Jeho filozofie je založena na přesvědčení, že zdravé stravování by mělo být jednoduché a dostupné pro každého.

3 reakce na „Jak chránit játra a ledviny?“

Jeste lepsi je koren z pampelišky oloupat a pokousat.ast z 9 na 1,2 za tri tydny.mononukleoza.

Já doporučuji pravidelné kůry plzeňským pivem pro zlepšení činnosti ledvin….

Opakuji, že dávka vámi doporučovaného výluhu z chelidonia už je toxická..
To lze při některých nádorech, ale s kontrolami a samozřejmě s rizikem.
Dr.SC.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *