Rubriky
Vše

Recept pro kamioňáka na červenou čočku se slaninou a cibulkou, smaženou na oleji a zavařenou na dalších 10 dní:

Ingredience:

  • 250 g červené čočky
  • 1 cibule
  • 100 g slaniny
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • sterilované sklenice na zavařování

Postup:

  1. Čočku důkladně propláchněte pod tekoucí vodou a nechte ji namočenou ve studené vodě minimálně 1 hodinu.
  2. Slaninu nakrájejte na menší kousky a orestujte na pánvi spolu s olivovým olejem. Smažte a míchejte, dokud slanina nezezlátne.

 

  1. Přidejte na kostky nakrájenou cibuli a osmahněte ji spolu se slaninou, dokud nezměkne a nezačne se zlatě hnědit.
  2. Přidejte namočenou čočku, přidejte mletou papriku a kmín a zamíchejte. Přidejte vodu tak, aby čočka byla zcela ponořena.
  3. Vařte na středním ohni, dokud čočka nezměkne. Může to trvat asi 20-30 minut. Pokud je potřeba, přidejte další vodu.
  4. Až bude čočka měkká, ochutnejte a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  5. Nechte směs vychladnout na pokojovou teplotu, následně ji vlijte do sterilovaných sklenic na zavařování.
  6. Ujistěte se, že jsou sklenice správně uzavřené a dejte je do hrnce s horkou vodou. Voda by měla být asi 2-3 cm nad vrch sklenice. Vařte po dobu 10 minut.
  7. Sklenice opatrně vyjměte z hrnce a nechte je vychladnout na pokojovou teplotu. Uchovejte je v temném a chladném prostoru a spotřebujte do 10 dní.

Tento recept na červenou čočku se slaninou a cibulkou je skvělým způsobem, jak si dopřát chutné a výživné jídlo na několik dní dopředu. Tento pokrm můžete podávat jako hlavní jídlo, přílohu nebo dokonce jako chuťovku. Je to výborný zdroj bí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *